Barion Pixel

Vélemények

 

  • A tudást a bele tett erő, energia, utánajárás és a szív ötvözi. Ezt éreztem, és ez nagyon jó így.

Hídvégi Eszter 2022.02.06. „Kincses Sziget” séta

  • Az erzsébetvárosi sétán vettem részt a barátnőmmel. Azért is ezt választottuk, mert a környéken otthonosan mozgunk, és így talán még izgalmasabb volt a jól ismert helyszíneket, házakat új szemszögből meglátni. A kívülről olykor fájdalmasan elhanyagolt házak a mesék nyomán életre keltek, benépesültek egykor volt emberek érdekes történeteivel. Barbi meggyőző háttértudással kalauzolt minket, és mivel sokkal több van a tarsolyában, mint ami a 2-2,5 órába belefér, bátran lehet tőle kérdezni. A séta után egészen másképp fogsz nézni a környezetedre, és biztos nem hagysz ki egy kinyíló kapualjat, mert már tudod, hogy olyan       kincseket rejt 1-1 ház, amit kívülről nem is sejt az ember. Minden Budapestet szerető embernek melegen (a végén hűsítő itallal Barbi jóvoltából) ajánlom.
Vértes Judit 2021. 07.07.

  • Nagyon pergős, mégis meghitt, kellően informatív és humoros délelőttöt sikerült összehoznia. Sajnos építészet történetből nem vagyok túlképzett, de kedvet kaptam, hogy kicsit jobban beleássam magam az építészeti stílusokba. Viszont a házak mellé fűzött nevek, történetek teljesen lenyűgöztek, élettel töltötték meg az épületeket. Egyszóval szuper volt, köszönjük Barbara! Alig várom a Gellért-hegyi sétát! Üdvözlettel: Székely Csaba 2021.06.06.

 

  • Köszönöm a ma délelőtti léleksimogató sétát, a lelkesedésedet és széleskörű tudásod megosztását. Mónika 2021.05.29.
  • Kedves Barbara! Nagyon jó volt tegnap a Gellért-hegyi villa-túra!!! A felkészültséged, a lelkesedésed! Nagyon köszönöm! Megyek a többire is!

Ágnes Karolina 2021. május 22.

  • Már kétszer volt szerencsénk részt venni Barbara sétáin. Szecesszió rajongóként először a terézvárosi szecessziós sétára esett a választás, ami során csodaszép épületeket láthattunk kívülről és néhányat belülről is, és emellett renegeteg érdekességet tudtunk meg Barbarától mind az épületekről, mind a 6.kerületről magáról. Mivel a séta szuper volt, nem lehett kérdés, hogy újra szeretnénk menni, így ajándékoztam meg édesanyámat anyák napja alkalmából a Zugló zeg-zugai nevű sétával, amin az előző alkalomhoz hasonlóan, nagyon jól éreztük magunkat, és csak ámultunk bámultunk milyen csoda épületek bújnak meg Zuglóban. És hogy megyünk-e még Barbarával sétálni? Nem is kérdés, alig várjuk, hogy felfedezzük vele a Gellérthegy rejtelmeit is. Köszönjük szépen az élményt!

Zsuzsi 2021. május 20.

  • A Mesélő Házak sétái remek hétvégi programlehetőséget kínálnak. Sok újdonsággal és érdekességgel szolgálnak azok számára, akik szeretik a történelmet, az építészetet, vagy egyszerűen csak mélyebben megismernék fővárosunk történetét. Számos épület mellett elmegyünk nap mint nap, amelyek mind őriznek egy történetet. Ezeket a történeteket meséli el nekünk Szuhai Barbara, a séták vezetője, aki szenvedélyesen kutatja az épületek múltját, és ezt a tudást osztja meg az érdeklődőkkel. Mi nagyon jól éreztük magunkat, legközelebb is biztosan részt veszünk a sétákon, és bátran ajánljuk mindenkinek!

Vanda Kriszta 2021. május 17.

  • Azt mondjàk a jó bornak nem kell cègèr: biztos a jó idegenvezetônek sem, ha már megismerték és híre ment sétáinak, felkészültségének, tudásának, magával ragadó előadókészségének. A Mesélő Házak Megálmodója nagyon jól tette, hogy kilépett az írott mesék világából és élőszóban is megismerteti velünk azt a sok tudást, amit nem kevés szorgalommal összegyűjtött és ez alkalommal egy szecessziós terézvárosi séta keretében velünk is megosztott. Biztos vagyok benne, hogy Barbara rálépett arra az útra, ahol már csak a neve említésére is betelnek a sétahelyek és a lelkes rajongótábora izgatottan várja az újabb helyszíneket. Èn biztosan!

Lennert Katalin 2020.augusztus 5.