Barion Pixel

Rólam

Ez a blog régi budapesti házakról szól – kivéve, amikor nem – a város határain kívül sem hagy el a régi házak szeretete. Az épített környezet mindig vonz, lenyűgöz, felcsigáz. Nyomozom a múltat, az elfeledett történeteket, régi tulajdonosok, romos falak meséit, csodálattal töltenek el egy rég letűnt kor itt felejtett tanúi, a régi házak csodálója vagyok, amióta az eszemet tudom.

Ez az elemi vonzalom vitt a szakmám felé is: több mint 20 éve mesélem Budapest és a magyar vidék történetét, eredetét és jelenét az idelátogató érdeklődőknek leginkább angol nyelven.

Idegenvezető vagyok, már sok-sok éve, változatlan lelkesedéssel 🙂

A munkám a hobbim és a hobbim a munkám – majdnem. Az építészettörténet színt visz a napi rutinba, örömet a mindennapokba. Minden ház egy ajándék, látványuk ünnep, történetük élmény, megosztásuk megtiszteltetés.

Négy éve járom a várost nyitott szemmel. Nyitott kapukon osonok be, fotózom, majd irány a levéltár, a könyvtár. Ha történet kerekedik, itt lesz olvasható, és volt pár éven keresztül a meseszép Múlt-Kor folyóiratban. Ez a Mesélő Házak sorozat, fogadják szeretettel.