Séták

Legendás Lipótváros – avagy búcsú a Duna Palotától

Belvárosi séta a Szabadság tértől a Lánchíd vonaláig, majd rövid körséta a nyár végén bezáró Duna Palotában

Könnyű séta a régi Sétatértől a Lánchíd vonaláig. Pest klasszicista szemtanúi kezdik a pesti mesét, a fiákerversenyek pályájától az első pesti Limonádé Pavilonig, majd megismerjük Liszt Ferenc első, kedvenc  pesti vendéglőjét, végül a születő banknegyed legszebb szecessziós épületei mentén érünk el a hajdani Lipótvárosi Kaszinó büszke palotájáig. Belépünk egy, a nyüzsgő városban rejtőzködő igazi, régimódi bálterembe, ahol, bár porosodó állapotban, de még őrzik a fénykor szépségeit. A magahóni lépcsőről és galériáról mesés látvány a mindent látott csillár és a faburkolatú, üveggel díszített mennyezet. Benézhetünk a koncert terembe, ahol Bartók, Dvorák és Puccini vezényelt, és amely terem, ahogy a teljes épület is, a nyár végével bezár. Újranyitásának ideje és az épület új funkciója egyelőre ismeretlen.

A séta könnyű terepen halad, de lépcsőmászással kell számolni. Találkozó a Szabadság tér 3 előtt, a séta vége a Zrinyi utca 5 előtt lesz.

 

Villatörténet a Gellért-hegyen

Időutazás hegymászással Szentimrevárostól a Naphegyig

Időutazás hegymászással a Szentimrevárostól a Naphegyig. Inkognítóban közlekedő királyok útjába eredünk, meglessük, hol volt Buda első, és tán utolsó magán benzinkútja, és szóra bírunk egy házát vesztett, regényes, kovácsoltvas kaput is. Embermentők, műgyűjtők, festők és írók, építészek otthonai kelnek életre míg mi megmásszuk a hegyet, élvezve a zöldet, a csöndet, a szebbnél szebb villákat és a szédítő, városi kilátást.

A séta a Bartók Béla úton kezd és a Czakó utcai piacon végez, ahol egy limonádéra hívom meg minden kedves, hegymászó vendégemet. A menetidő kb. 2,5 óra.

Egyenetlen terepen, lépcsőkön kell hegynek, majd meredek lejtőn lefelé haladnunk, rendes túracipő, kondíció szükséges.

Akinek ajándékkártyája van, kérem, hozza el.

2021. 07. 24.

Időpont: 18.00

Időtartam kb. 2-2,5 óra

Találkozó a Bartók Béla út 35 előtt (térkép)

Ár: 5000.-/fő headset használattal és frissítővel. Fizetés készpénzben a helyszínen. vagy átutalással.

Regisztráció: meselohazak.hu@gmail.com


A Szecessziós Terézváros Titkai

fullsizeoutput_120d

A Terézváros titkait felfedező séta

Szecessziótörténeti séta a Terézvárosban, annak is a diplomatanegyedében, illetve az Epreskert környékén. Rég volt luxus szanatóriumok, nyaralók kelnek életre, bankárok és nagyiparosok, művészek és mecénások történeteit mesélik a mindent túlélt falak. Kiderül, kinek köszönhetjük, hogy van Pesten villamos és Vígszínház, hogy hol gyógyult Babits és Csáth Géza, és hol nyaralt Csók István és József Attila. Ellátogatunk egy újjászületni készülő, legendás szecessziós bérházba, és megtudjuk, hol élte utolsó napjait a „Lila ruhás nő”.

A séta könnyű terepen halad, többnyire csendes mellékutcákban, a menetidő kb. 2,5 óra. A séta a Benczúr utca 46 előtt indul és a Lendvay utcában ér véget a, a Szépművészeti Múzeum magasságában.

Augusztus 28.

10.00

Időtartam kb. 2-2,5 óra

Találkozó a Benczúr utca 46. előtt (Térkép) Ár: 3500.-/fő headset használattal.  Fizetés készpénzben a helyszínen, vagy átutalással.

Regisztráció: meselohazak.hu@gmail,com


Zugló zeg-zugai

Zuglói időutazás a szecesszió fénykorába, bérház-és villatörténet a Thököly úttól a Stefániáig

Kertvárosi séta Zuglóban, időutazással. Azt a viszonylag kicsi, csendes és kellemes kertvárosi részt fedezzük fel, amit a Thököly út, a Dózsa György út, az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia foglal keretbe. Útvonalunk a Thököly úti Szenes-ház és a Stefánia sarkán álló Zala-villa között vezet a Cházár András út- Abonyi u – Szabó József utca – Izsó u – Zichy Géza utca – Stefánia úton, a Zala György elveszett műterméig. Mesélnek a villák, életre kel a történelem. Szobrászok, festők, írók otthonain keresztül, egészen egy tündérkertet épített, elfeledett grófnő történetéig sokminden elhangzik, ami kimaradt a történelem könyveinkből. A séta könnyű terepen halad, de némi lépcsőzéssel számolni kell. Nagyrészt csendes mellékutcákon megyünk, a menetidő körülbelül 2 óra. Kezdés a Thököly út 46 előtt, a séta vége a Városligetben lesz.

2021.07.11.

Időpont: 10.00

Időtartam kb. 2-2,5 óra

Találkozó a Thököly út 46. előtt (térkép)

Ár: 5000.-/fő. 

Az árban fülhallgatós készülék használata és frissítő foglaltatik.

Részletek és regisztráció: https://www.meselohazak.hu, illetve a meselohazak.hu@gmail.com címen


Ezerarcú Erzsébetváros

Kertész kapu

Erzsébetváros rejtett szépségeit felfedező séta

Kalandos kóborlás a régi zsidónegyed mindent túlélt, keskeny kis utcáin, megelevenednek a rég eltűnt aranyműves műhelyek, fürdők és műtermek. Megnyílnak a kapuk, bekukkanthatunk a nagyközönség elől elzárt terekbe, megcsodálandó némely lépcsőházak lélekemelő színesüveg csodáit.

A séta könnyű terepen halad, de lépcsőzés is benne foglaltatik. A menetidő kb. 2,5 óra. A séta végén minden kedves vendégemnek frissítő jár, egy eldugott kis kerti oázisban tudunk megpihenni egy limonádé társaságában.

2021.07.03.

Időpont: 10.00

2021.07.17.

Időpont: 11.00

Időtartam kb. 2-2,5 óra

Találkozó a Kazinczy utcai zsinagóga előtt (Térkép)

Ár: 5000.-/fő headset használattal és frissítővel.

Fizetés készpénzben a helyszínen, vagy átutalással is lehetséges.

Maszk kérem, hogy mindenkinél legyen.

Regisztráció: https://www.meselohazak.hu/jelentkezes-setara/

Nem talált alkalmas időpontot?

Kérjen privát sétát!

meselohazak.hu@gmail.com

0630/3090818